VEEBRUARI VELVETSUPP JA EESTI SÜNNIPÄEV

Talv on sellel aastal ilma lumeta, vihmane ja külm. Kui loodus on tavalisest enam tasakaalust väljas, siis oleme seda meiegi. Lihtsuse integreerimine toidulaual ja igapäevastes tegemistes aitab parimal moel tasakaalu luua. 
Veebruari inspiratsiooniretsept
NUIKAPSA VELVETSUPP


Sobib suurepäraselt vihmase ja külma ilma õhtueineks, aga ka pidulauale!

Võta üks keskmine nuikapsas. Koori ja tükelda kuubikuteks. Pane poti põhja 1 sl gheed ja rösti selles kergelt 1 tl peeneks hakitud ingverit ning 1/2 tl apteegitilli seemneid. Lisa nuikapsa kuubikud, sega korralikult läbi ja vala peale keedukannus kuumaks läinud vesi nii, et köögivili oleks korralikult kaetud. Aja keema, vähenda seejärel kuumust ning hauta ca 10 minutit.

Võta pott tulelt ning valmista saumikseri või blenderiga velvetiselt vahune püree. Ettevaatust klaasist blenderiga, siia ei tohi panna kuuma suppi :) Riivi sisse pisut mahelaimi koort ning piserda veidi mahla. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Vahusta veelkord ning naudi südamest!

Sama suppi lõunaeineks valmistades võid lisada juurde mõnd tummisemat teravilja või head täistera pastat. Samuti võid pannil juurde grillida mõned värvilised peedid koos krõmpsuvate seemnetega. Eesti pidupäeva lauale võta lisandiks röstitud köömnetega must leib lumivalge värskelt valmistatud toorjuustu kattega ning raputa peale kuivatatud rukkilille õied. Viimased korja juba suvel oma aiast!

Kuidas tõlgendab veedalik maailmakäsitlus sünnipäeva, sellest loe lähemalt veebruarikuu uudiskirjast!

Palju õnne Eesti!

Olen omalt poolt tänulik kui lood head KARMAT ning viitad siit artiklist saadud ideede edasi levitamisel mistahes moel algallikale!