SISU JA VORM
Loe edasi...
Millal olid viimati Eestis sellised suved, mis algavad juba mais ja lõpevad ehk alles septembri alguses? Ilmselt paljude jaoks meist kusagil kauges lapsepõlves. Päike, päike ja veelkord päike.
Loe edasi...Kevade saabudes vahetame alati soojad mantlid kergemate kehakatete vastu, mis on igati mõsitlik tegevus. Sama loogikat peaksime kasutama ka oma toidulaual, kus talvised maitsed ja elustiili harjumused ajurveeda kevadkollektsiooniga enam sugugi kokku ei sobi. Looduse moekunstniku stiil on alati klassika, mis lähtub viie suure elemendi – ruum, õhk, tuli, vesi, maa – värvidest ja mõjust.
Loe edasi...Ghee on või, millest on madalal kuumusel välja keedetud piim. Eesti keeles tuntud kui selitatud või. Ajurveedas on see sattvaliku iseloomuga kuldkollane imetegija au sees nii oma puhastava kui ka noorendava omaduse tõttu.
Miks ühed meist talve saabudes rõõmustavad, teised aga tunnevad end justkui maadligi olevat ning loevad päevi uue kevade alguseni?
Loe edasi...Ajurveeda on elamise teadus ja võimalikult kaua noorena püsimise kunst. Tema igavikulistes tarkustes on kõige muu juures peidus ka täiusliku maitse saladused. Just magus maitse hoiab meid noorena ja ka elu maitseb alati magusalt siis, kui oleme iseenda ja ümbritsevaga tasakaalus. Tasakaal tähendab harmooniat ja viimane omakorda seoste nägemise võimet. Täiuslik nauding nii toidust kui elust eeldab justnimelt kõigi kuue maitse olemasolu. Seda muidugi mitte võrdses koguses.
Loe edasi...